Thursday, August 20, 2015

Kombinasi Supplemen Terbaik untuk Ibu Hamil sentiasa Sihat,Bertenaga Setiap Hari

Masalah yang sering di alami oleh ibu-ibu hamil adalah kekurangan zat nutrisi yang seimbang yang boleh menjejaskan tumbesaran bayi yang dikandung..Pengambilan makanan seimbang dan berzat amat penting bagi memastikan ibu dan bayi memiliki kesihatan yang lebih baik sekaligus mengelak daripada penyakit.

Namun dalam kesibukan berkerja dan membuat kerja-kerja harian,kekadang ibu hampir lupa untuk mengambil makanan berzat dan berkhasiat ini..Lagi-lagi jika ibu pun curi-curi masa untuk makan.Ada juga ibu yang alami alahan tak berselera nak makan..Jadi bagaimana ibu boleh atasi masalah ni supaya ibu masih dapat zat nutrisi yang cukup lengkap dan seimbang.

Setiap kali checkup di klinik mesti nurse/doctor akan bekalkan ibu dengan vitamin/supplemen? Kenapa ye? Adakah makanan seharian ibu tidak cukup zat? Ibu juga perlu faham kekadang proses penyediaan makanan yang terlebih masak (overcooked) boleh menyebabkan zat nutrisi dalam sayur-sayuran atau masakan tersebut menjadi musnah. Itulah sebabnya badan tidak dapat keperluan zat mengcukupi. Sebab tu majoriti ibu hamil menghadapi masalah seperti anemia dan sembelit.


Set Mengandung Shaklee



Bahaya bagi ibu yang alami masalah anemia/Hb rendah boleh menyebabkan kelahiran bayi pramatang..Jadi ibu perlu banyakkan pengambilan sayur-sayuran hijau (seperti bayam,brokoli),daging merah,kekacang dan bijirian tinggi serat. Ketahui juga bagaimana ibu dapat kekalkan paras HB yang stabil dan cara elak anemia berlaku


Haa..ibu muda ini sangat seronok kerana bebas daripada masalah anemia hamil kali ini..



Di sinilah pentingnya pengambilan supplemen ketika ibu hamil.Supplemen membantu melengkapkan nutrisi ibu,mengurangkan masalah kelesuan dan stress,memberi tenaga,mengatasi masalah HB yang sering di alami ibu hamil serta mengelak masalah sakit pinggang dan lenguh-lenguh yang sering terjadi kepada ibu.





Menyedari kepentingan supplemen ini,ramai ibu telah mula mencuba set kehamilan shaklee ni kerana ia daripada bahan semulajadi,bebas pengawet,bebas pewarna dan selamat dan berkesan untuk ibu.


Dengan promosi YES pack Prenatal ( terdiri daripada B Complex,Vita C Plus,Omegaguard,ESP,Vitalea,Ostematrix) dapat membantu ibu mendapat keperluan zat nutrisi yang lengkap dan seimbang. Set ini sangat jimat kerana ia boleh di ambil semasa hamil,berpantang dan juga menyusu. Kiranya ibu hanya perlu add on beberapa vitamin lain sahaja semasa berpantang dan menyusu.


Kebaikan Set Hamil Shaklee 

1. Vitalea @ Iron Formula (Multivitamin)






  • Membantu ibu menambah zat besi dalam badan. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam,lesu,kurang daya ingatan dan masalah anemia.
  • Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral 
  • Tiada pewarna,perisa dan bahan pengawet
  • Multivitamin yang lengkap 100% vitamin dan zat mineral yang diperlukan oleh tubuh.

2. B Complex





  • Vitamin ini sangat penting pada awal usia kehamilan (Trimester 1) kerana kandungan acid folicnya membantu mengelak masalah saraf tunjang dan kecacatan bayi,Jadi jika ibu sudah tahu hamil,cepat-cepat ambil B complex kaya asid folic ni ya
  • Membantu memberi tenaga,menangani masalah stress
  • Vitamin B complex mengandungi 8 jenis vitamin B (B1,B2,B3,B5,B6,B7,B9,B12). Asid folik adalah vitamin B9. Jadi, kalau beli vitamin B complex, pastikan ia ada 8 jenis vitamin B macam yang Shaklee punya ni.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.

3. Vitamin C



  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen untuk membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Membantu tingkatkan sistem imun badan
  • 1 biji vitamin C (VIta C Plus) bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah setiap hari nak makan 7 biji oren?
  • sebagai antioksidan
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

4. Ostematrix








  • Pengambilan kalsium sangat penting sepanjang hamil bagi memastikan pembentukan gigi dan tulang yang kuat. Jika kurang kalsium,sangat mudah ibu-ibu hamil alami masalah lenguh-lenguh,kejang,gigi patah dan pelbagai lagi.
  • Kalsium yang ada dalam badan ibu akan diserap oleh bayi dan ibu memerlukan tambahan kalsium untuk kesihatan yang baik
  • Ostematrix adalah pil kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang membantu serapan terbaik dalam tubuh kita.

5. Soya Organik -Energizing Soy Protein (ESP)



  • Protein soya organik bermutu tinggi daripada sumber non gmo
  • Membekalkan tenaga untuk ibu
  • Mengekalkan pertumbuhan dan memelihara tisu-tisu badan
  • Bebas kolestrol
  • Kulit akan menjadi gebu,cantik dan licin
  • Setiap hidangan mempunyai 14g protien dan 105Kcal
  • Mengandungi 9jenis tambahan asid amino yang penting
  • Glisemiks Indeks yang rendah

6. Omega guard






  • DHA adalah asid lemak yang sangat penting untuk perkembangan otak dan janin
  • mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.
  • Boleh mula di ambil ketika usia kehamilan 4 bulan ke atas

Secara keseluruhannya set ibu hamil ini mampu membekalkan zat nutrisi seimbang,mengatasi keletihan,membekalkan tenaga,menghilangkan lenguh-lenguh dan kejang semasa hamil serta mengelak masalah sembelit.


Sekiranya ibu mengambil set hamil lengkap di atas,tidak perlu lagi makan vitamin daripada klinik atau hospital.



Testimoni Set Hamil Shaklee



Ramai ibu dah mencuba set hamil ni dan memberi kesan positif dan baik selepas menggunakannya. Alhamdulillah..









Selepas bersalin,ibu boleh add on Alfafa Complex untuk membuang angin dalam badan,banyakkan penghasilan susu badan,mengetatkan kembali bahagian intim serta memulihkan kesihatan dalaman ibu.







Sekiranya ibu-ibu berminat untuk mendapatkan set hamil atau set bersalin boleh hubungi sue seperti berikut. Setiap pembelian akan di sertakan panduan cara makan dan tips menyusu bayi ekslusif hanya untuk customer Impianz Shoppe




sihat,cergas dan bertenaga sepanjang hamil impian semua ibu













2 comments:

  1. nice info ... time mengandung kenalah jaga pemakanan dan ambil supplement kan :)

    ReplyDelete
  2. bagus info ini.. sekarang ibu mangandung perlu banyak nutrisi... tq for sharing


    www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete